Blejski otok
Vir: ZGPhotography / shutterstock
Blejski otok

Jutranji sprehod okoli jezera. Pot ob jezeru je dolga okoli 6km, kar vam bo vzelo 1.5h. Če se med potjo utrudite, lahko 'skočite' na turistični vlakec, ki ustavlja na različnih lokacijah okoli jezera. Lahko pa se zapeljete v stilu - s kočijo

Obiščite otoček s cerkvico. Če ste športni navdušenci, lahko najamete čoln in kar sami odveslate proti otoku. Lahko pa se zapeljete s tradicionalnimi Pletnami (ročno izdelani leseni čolni, ki jih upravljajo Pletnarji).

Obiščite Blejski grad, ki je vreden obiska že samo zaradi razgleda na jezero. V njem pa se nahajo tudi muzej, stara tiskarna, vinska klet in restavracija.

Vzemite si trenutek za sprostitev. Na razpolago so vam Hotel Park, Grand Hotel Toplice, Wellness Astoria in pa Wellness Živa.

 Več o bledu
Ojstrica (611m)
Vir: bled.si
Ojstrica (611m)

Povzpnite se na majhen hrib Ojstrica, ki slavi zaradi neverjetnih razgledov! Sončni vzhodi so nekaj fantastičnega! Pot od apartmajev vam bo vzela samo 30 minut.

Preizkusite svoje mišice in zaveslajte! V Grand Hotelu Toplice lahko najamete čoln s piknik košaro in si privoščite kosilce kar sredi jezera.

Odigrajte igro Minigolfa. Igrišče je odprto od aprila do oktobra in se nahaja v središču Bleda, nasproti Hotela Lovec.

Obiščite še hrib Straža in se podajte na dogodivščino v njihov Adrenalinski park. Nazaj do jezera pa se kar 'prisankajte'.

Če se navdušujete nad golfom, se preizkusite v Bled Golf Resort – le 5 minut vožnje iz Bleda.

 Več o bledu
Vogel (1.535m)
Vir: bohinj.si
Vogel (1.535m)

Sprehodite se okoli Bohinjskega jezera. Sprehod vam bo vzel 3 ure (12km). Poleti se lahko v jezeru tudi ohladite.

Raziščite jezero s turistično ladjico.

Obiščite slap Savica - tretji najbolj obiskan slap v Sloveniji.

Zapeljite se z gondolo na goro Vogel (1.535m) in uživajte v spektakularnem razgledu!.

Odkrijte lepote korit Mostnice in se sprehodite po prekrasni dolini Voje do 21m slapu.

Okolico lahko raziščete tudi s kolesom! Odkolesarite do mesteca Radovljica, jezera Šobec, v dolino Radovna ipd.

 Več o bohinju
Soteska Vintgar
Vir: vintgar.si
Soteska Vintgar

Obiščite sotesko Vintgar. Na 1.6km poti skozi sotesko vas bodo spremljali vodni tolmuni, brzice, vertikalne stene in pa najlepši del - Slap Šum.

Zapeljite se do Završnice in čudovitega jezerca, skritega med hribi. V neposredni bližini je tudi rekreacijski park, Bar Zavrh z odlično kavo in izhodišča za okoliške hribe, kot so Valvazor, Zelenica, Stol ipd.

Odpravite se na izlet na Pokljuko, ki slavi po gozdovih, gorskih pašnikih (Javornik, Lipanca; Uskovnica, Zajamniki) in pa po zimskih aktivnostih. Zajamniki so prekrasen gorski pašnik, 1.5km stran od Rudnega polja, kjer si v sezoni lahko privoščite tudi žgance in kislo mleko.

 Več o vintgarju